Eiken balken nodig?

Bent u bezig met een project waar u eiken balken voor nodig heeft? Buitenleven second life wood in Roosendaal heeft eiken balken in verschillende afmetingen. Eiken is een prachtige, duurzame houtsoort met een mooie vlam en spiegels. Het geeft elk project een luxe uitstraling. Wij zijn een duurzame groothandel in nieuw en gebruikt hout. Ons eikenhout is een product van eigen bodem. Al ons nieuwe hout is afkomstig uit verantwoorde bosbouw. De verkoop van gebruikt hout is de belangrijkste pijler van ons bedrijf maar om totaalprojecten te kunnen faciliteren en het buitenleven te stimuleren kunt u bij ons ook terecht voor nieuw hout. Eiken balken worden vooral gebruikt voor schuren, veranda’s en overkappingen, maar is ook geschikt om binnen te gebruiken. Het geeft elk project een nostalgische en robuuste uitstraling. Kenmerkend voor eikenhout zijn de grote nerven en wat meer of minder scheuren en barsten. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel en eikenhout scoort hoog op dit gebied; het gaat decennialang mee. Door het gebruik van duurzaam hout en hergebruik van oud hout willen wij ons steentje bijdragen om zuinig om te gaan met de natuurlijke grondstoffen.

Sloophouten planken 22x95mm
Partij 110st. Am. grenen gebruikte balken 90x90mm x 2,44m
Oorspronkelijke prijs was: €990.00.Huidige prijs is: €880.00. incl. BTW
Partij 88st. Am. grenen gebruikte balken 90x140mm x 1,7-2,25m
Oorspronkelijke prijs was: €500.00.Huidige prijs is: €440.00. incl. BTW
Pallet recycle planken rood in oude verflaag
Oorspronkelijke prijs was: €2,900.00.Huidige prijs is: €1,750.00. incl. BTW
Appartementencomplex planken 15x115mm x 0,3m
Oorspronkelijke prijs was: €25.00.Huidige prijs is: €21.00. incl. BTW
Partij 132 st gebruikte douglas balken
Oorspronkelijke prijs was: €1,320.00.Huidige prijs is: €1,188.00. incl. BTW
Partij 132 st gebruikte grenen balken
Oorspronkelijke prijs was: €1,188.00.Huidige prijs is: €1,056.00. incl. BTW
Partij Gehavende Havenplanken
Oorspronkelijke prijs was: €450.00.Huidige prijs is: €395.00. incl. BTW

Gebruikte eiken balken

Zoekt u eiken balken? Heeft u voorkeur voor gebruikte eiken balken? Een eiken balk die al een eerdere bestemming heeft gehad, maar nog prima een tweede leven kan hebben, is verkrijgbaar bij Buitenleven second life wood! In onze groothandel, gevestigd in Roosendaal, houden we ons al sinds begin 2012 bezig met de verkoop van sloophout, recycle hout en eiken balken. Al het gebruikte hout dat wij verkopen, dus ook de eiken balk, kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Denk aan meubels, wanden, veranda’s en overkappingen. Eikenhout is, net als essen-, beuken- en populieren hout Nederlands inlands hout, en de toepassingen zijn eindeloos. Gebruikte eiken balken zorgen voor sfeer en karakter in of rond uw huis. Zowel particulieren als zakelijke klanten zijn bij ons van harte welkom. Buitenleven second life wood heeft altijd een groot aanbod beschikbaar van verschillende soorten maten planken en balken, gesorteerd in vaste kopmaten en lengtematen. Start ook een mooi project, waarvan er niet 13 in een dozijn zijn, maar helemaal uniek en passend bij uw huis!

Duurzame eiken balken

Buitenleven second life wood gunt, onze naam zegt het al, hout een tweede leven. De redenen zijn eenvoudig: het is duurzaam om zo met hout om te gaan en onze klanten hebben prachtig hout en eiken balken met sfeervol karakter. Wij zorgen ervoor dat het oude hout zo dicht mogelijk in de buurt verkregen wordt. Op deze manier kunnen wij de belasting op het milieu verlagen en bovendien de prijzen voor het hout en de eiken balken aantrekkelijk houden. In onze werkplaats bewerken wij de eiken balken en het gebruikte hout zelf, door handwerk en speciale machines, zoals onze borstelmachine. De eiken balken worden door de eerste borstel ontdaan van splinters en vuil. De tweede borstel werkt het hout fijn af. De kleur blijft zo behouden en het hout behoudt zijn mooie effect, wat met een gewone schuurmachine niet mogelijk is. Buitenleven second life wood is trots op onze unieke, eigen stijl. 

Creatief met eiken balk

De eiken balken en het hout dat Buitenleven second life wood overal opkoopt is rechtstreeks afkomstig uit oude huizen, de bouw of uit de transportindustrie. Het werken met gebruikte balken of hout is wel echt anders dan werken met nieuw hout, het vergt wat meer handigheid en creativiteit. Om u te helpen hebben we wat handige tips op onze website geplaatst, waarmee ook u gemakkelijk een mooie klus kunt klaren. In de afgelopen jaren zijn door ons vaste recycle lijnen opgezet waardoor we grote aantallen eiken balken en continuïteit kunnen leveren. Ook kleinere oplagen zijn bij ons verkrijgbaar. Vraag via de website vrijblijvend een offerte aan!