Sloophout/ recycle hout wanden en plafonds

Van sloophout zijn prachtige wanden te maken in unieke stijlen. Het effect is afhankelijk van de breedte keus.

De meest gekozen formaten:
18×135 in gemêleerde kleuren
17×95 in gemêleerde kleuren
22×95 in Scandinavisch blond
20×100 in grijsbruin egaal van kleur

Uiteraard zijn er daarnaast nog meer mogelijkheden.

Sloophout / recycle hout, vloeren

Massief gebruikte planken voor het maken van prachtig sloophout/ recycle vloeren.

Sloophouten vloeren of recycle vloeren zijn uniek en prachtig om te zien. Hout brengt sfeer in de ruimte en heeft verder weinig nodig. Sloophouten vloeren hebben geen mes/ groef verbinding en worden geplaatst op een houten ondervloer zoals osb platen, underlayment platen chipboard platen etc. Het vastmaken van de sloophouten planken is bij voorkeur door het vast schieten met een luchtdruk spijkerpistool. Verlijmen is ook een mogelijkheid.

De sloophouten vloeren worden in de regel in een wildverband gelegd. Het leggen van een visgraatvloer of Hongaarse punt is zeker mogelijk, maar is moeilijker om te leggen. De meeste vloeren worden gelegd van de 18×135 plank en een visgraat vloer of Hongaarse punt in 17×95. Ons kleur assortiment is altijd gemêleerd. De keus hierin is een lichte variant (Scandinavische look), en de gemêleerde kleuren (licht en donker) of juist alleen de donker kleur.

Als u kiest voor een sloophouten vloeren kiest u voor een vloer dat kan “kraken”, spleetjes tussen de planken heeft en her en der een klein hoogte verschil kan hebben. Met een mooi matte lak, olie of beits erover heeft u een een makkelijke vloer waar weinig op zien is en een beschadiging niet storend hoeft te zijn. Een vloer waarop wat of of aan mág zitten.

onderhoud van sloophouten vloer is goed stofzuigen en vochtig dweilen. evt. hebben we speciale middelen voor het reinigen ervan.